1. Ik klik op de naam van een oefening, maar die gaat niet open.

Als leerkracht hebt u toegang tot verschillende tabbladen, waar u onder meer de oplossingen van de oefeningen kunt raadplegen, de resultaten van de leerlingen kunt bekijken, groepen aanmaken, enz. Als u een oefening wil openen en oplossen, dan dient u eerst naar de tab ‘Oefeningen’ (Exercises) te gaan. Op die manier kunt u oefeningen openen en maken, en uw eigen resultaten bekijken.

2. Ik zie de resultaten van mijn leerlingen niet, ook al hebben zij zich ingeschreven in een groep die ik heb aangemaakt

1) Meld u aan en kies de oefeningenmodule waarbinnen u resultaten wil bekijken.
    2) Klik op de tab ‘Resultaten’ (Results).
    3) Klik op de link ‘Samenvatting’ (Summary) rechts bovenaan op het scherm.
    4) Kies in het drop-downmenu links de juiste groep.
    5) Klik in de boomstructuur links de map waarin de oefeningen staan die de leerlingen gemaakt hebben (of klik op de wereldbol boven die mapjes). => U ziet een samenvatting van de resultaten van alle leerlingen in de gekozen groep.
    6) Als u de resultaten van een specifieke leerling wil zien, klik dan op zijn/haar naam. => U ziet alle resultaten die de gekozen leerling heeft behaald binnen de geselecteerde oefeningenmap.
    7) Als u wil kijken naar een specifiek resultaat, klik er dan op. => U ziet de oefening verschijnen zoals de student ze heeft ingevuld OF het rapport met alle gegeven en alle correcte antwoorden. U kunt schakelen tussen de twee weergaven (oefening of rapport) door op de knop ‘Rapport/Oefening’ (Report/Exercise) te klikken.

Vergeet zeker puntje 4 niet, want als u de juiste groep niet kiest, dan kunt u de indruk krijgen dat er helemaal geen resultaten te vinden zijn.

3. Voor een van de cursussen is er een verandering van leerkracht gebeurd. Hoe kunnen we de groepscode overzetten van de ene leerkracht naar de andere?

Als nieuwe leerkracht gaat u als volgt te werk.
    – Meld u aan en klik op de tab ‘Studenten’ (Students).
    – Klik op de knop ‘Aanmelden’ (Join) bovenaan in het venster ‘Groepen’ (linker deelvenster).
    – Vul in het dialoogvenster dat verschijnt de groepscode in die u van de vorige leerkracht hebt gekregen en klik op ‘OK’.
    Nu kan de nieuwe leerkracht de resultaten van de groep raadplegen.