1. Ik kan geen audiobestanden afspelen. Als ik op een audiosymbool klik, dan speelt er geen geluid en/of verschijnt er bovenaan rechts alleen een omtreklijn voor een audiovenster.

Bij oefeningen met geluid klikt u op het geluidsicoontje om het geluid af te spelen. Als het geluid niet afspeelt, dan dient u de instellingen van de audiospelers aan te passen. Er zijn drie opties:

• Optie 1: u gaat naar Profiel (‘Profile’) en kiest onder Voorkeuren (‘Preferences’), bij Media Player, voor de Hidden Flash Player. Nadeel aan deze optie is dat het geluid afspeelt zonder dat u zelf kunt tussenkomen (op pauze zetten, stoppen, …).
    • Optie 2: u kunt Internet Explorer en Windows Media Player instellen als standaard browser en standaard mediaspeler op een toestel met een recente Windows-versie. Klik op de ‘Start’-knop (normaal staat die links onderaan op het scherm), klik daarna op ‘Standaardprogramma’s’ (‘Default programs’) en/of kies ‘Programmatoegang en standaardprogramma’s instellen’ (‘Set program access and computer defaults’), en klik ten slotte op het keuzerondje ‘Microsoft Windows’.
      Op die manier wordt Internet Explorer ingesteld als standaard browser en Windows Media Player als standaard audiospeler. (Let wel: om die actie uit te voeren, moet u Administrator-rechten hebben).
      Daarna zal de browser eenmalig vragen om Windows Media Player toe te laten door te klikken op ‘Toestaan’ (Allow). Bekijk de
      screenshot
      voor een voorbeeld, en let op het rood omcirkelde kadertje onderaan.
    • Optie 3: u werkt met Firefox, en dan het wordt geluid afgespeeld met QuickTime. Daarvoor moet QuickTime geïnstalleerd én geactiveerd zijn. Om te controleren of Quicktime al geïnstalleerd is, klikt u op ‘Start’ > ‘Alle programma’s’.

Als QuickTime niet in de lijst met programma’s staat, dan moet u het programma nog installeren. Ga daarvoor als volgt te werk:

ga naar: http://www.apple.com/benl/quicktime/download/;
      klik op de knop "Download";
      dubbelklik na het downloaden op het bestand QuickTimeInstaller.exe om de installatie te starten en volg de installatiestappen.

Als QuickTime wel in de lijst met programma’s staat, dan moet u het programma activeren. Ga daarvoor als volgt te werk:

open QuickTime door te klikken op Start > Programma’s > QuickTime > QuickTime Player;
      kies vervolgens Bewerken (Edit) > Voorkeuren (Preferences) > QuickTime-voorkeuren… (QuickTime Preferences…);
      klik op de tab ‘Browser’ en daarna op de knop MIME-instellingen… (MIME Settings…);
      activeer de checkbox ‘.mp3’.
    • Ik moet lang wachten vooraleer een audiobestand afspeelt, want telkens als ik op een audiosymbool klik, start er een externe player op.

U maakt waarschijnlijk geen gebruik van een “embedded” media player. Om dat na te gaan, dient u uw profielinstellingen te controleren. Ga naar ‘Profiel’ (Profile) en kies bij ‘Voorkeuren’ (Preferences) voor ‘Embedded Player (QuickTime)’ of ‘Embedded Player (Windows)’.